Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Nedim Atilla tarifleri

Nedim Atilla Yemek Tarifleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Ayşe Tüter Yemek Tarifleri
Banu Atabay Yemek Tarifleri
Elif Korkmazel Yemek Tarifleri
Emine Beder Yemek Tarifleri
Ergun Köknar Yemek Tarifleri
Eyüp Sevinç Yemek Tarifleri
Gülhan Kara Yemek Tarifleri
İkbal Gürpınar Yemek Tarifleri
Necip Usta Yemek Tarifleri
Nedim Atilla Yemek Tarifleri
Oktay Usta Yemek Tarifleri
Özgür Şef Yemek Tarifleri
Sahrap Soysal Yemek Tarifleri
Selçuk Kuzu Yemek Tarifleri
Tuğrul Şavkar Yemek Tarifleri
Ümit Usta Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Sonraki »


İSLİ ET

Nedim Atilla

HAZIRLANIŞI:
Bütün halindeki antrikot et bir hafta boyunca tuza yatırılır. Bir hafta sonra tuzdan alınır. Hava almayan bir odaya konulur ve odun ateşi yakılır. Ortam havasız olduğu için ateşten alev çıkmaz, devamlı olarak is çıkar. Ortam havasız olduğu için ateşin kontrol edilmesi gerekir. Bir hafta boyunca iste bekletilen et yenilebilecek kıvama gelir.



KURU ETLİ BULGUR PİLAVI

Nedim Atilla

MALZEMELER
Bir buçuk kg bulgur
Yarım kg kuru soğan
6 adet sivri biber
250 gram kuru et
300 ml zeytinyağı
250 gram salça
Tuz
Pul biber
Yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:
Bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice süzün. Tencereye zeytinyağı koyup biraz ısıttıktan sonra soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince içine, küçük parçalara ayırdığınız kuru eti ekleyip kavurun. 10 dakika daha kavurduktan sonra kıydığınız sivri biberleri koyup biraz daha kavurun. Daha sonra bulguru katın, salça, biber, tuz ve yeteri kadar su ekleyin. Harlı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Bulgurlar iyice şişip tane tane oluncaya kadar pişirin. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın. 20 dakika kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.



SOKA

Nedim Atilla

4 litre koyun sütü
75 gram tuz
4 adet dolmalık biber

Süt ve tuzu birlikte kaynatıp soğumaya bırakın. Biberlerin ağzını açıp çekirdeklerini temizleyin ve yıkayın. Kapaklı derin bir kaba biberleri ağzı yukarı gelecek şekilde dizin. Hazırlanan kaynamış sütü biberlerin üzerlerine dökün. Sok, servis edilmeden önce 20 gün oda sıcaklığında bekletilir. Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peynirine dönüşür. (İstenirse biberler taze kaymak ve peynir karışımıyla da doldurulabilir.) Biberler çıkarıldıktan sonra kesilerek soğuk olarak servis yapılır. Hazırlanan Sok turşusu daha sonra buzdolabında saklanmalı ve azar azar tuzlu süt eklenmelidir.



MANTİYE

Nedim Atilla

250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg un
İnce kıyılmış soğan
1 kg kuşbaşı et (çok küçük doğranacak)
2 çorba kaşığı tuz
Karabiber
Yeterince ılık su

HAZIRLANIŞI:
Una su ve tuz ilave ederek yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra iki parçaya bölün. Tekrar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurun üzerini örterek bir saat dinlendirin. Masanın üstüne un serpin. Oklava yardımıyla hamuru yufka büyüklüğünde açın. Hamuru açtıktan sonra içine haşlamış olduğunuz iç malzemeyi koyun ve kol böreği şeklinde sarın. Daha sonra parçalar kopararak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini yağladıktan sonra 250 derecelik fırında pişirin.



PLESKAVİCA

Nedim Atilla

MALZEMELER:
500 gram köftelik dana kıyma
100 gram kuru et
100 gram kaşar peyniri
1 adet yumurta
100 gram kadar ekmek içi
2 baş kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon ve nane

HAZIRLANIŞI:
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı, ekmek içini, yumurtayı, tuz, karabiber, kimyon ve naneyi ekleyip yoğurun. Harç elinize yapışmayana dek yoğurun ve ırı toplar halinde parçalara ayırın. Top haline getirilen malzemeleri yassı bir şekilde açın. Üzerine kaşar peyniri ve kuru et koyun. Aynı şekilde açılmış başka bir parçayı üzerine kapatın. Düz bir tencere kapağı yardımıyla, eti kapak büyüklüğünde açın. En son olarak ızgarada pişirip, servis edin.


Fotoğraf "Çetin Gürbüz" tarafından gönderildi. 21.01.2017



BOŞNAK MUTFAĞI

Nedim Atilla

Osmanlı'nın Balkanlar'dahi varlığı kimi yerlerde 500 yıl, en az bulunduğu yerde ise 400 yıl sürdü. Macaristan'daki bulunuş bile 150 yılı aşıyor. Daha sonraları tersine bir göç başladı ve Balkanların en seçkin yemek kültürü olan Boşnak Mutfağı, Anadolu'da kendine geniş bir yer buldu. Bugün İstanbul'un Yenibosna semti başta olmak üzere, Bursa, Manisa'nın Akhisar ilçesi, İzmir'in Çamdibi gibi semtleri Boşnak Mutfağı'nın yaşadığı merkezler. Boşnak yemeklerine şöyle bir göz attığımızda çoğunun tanıdık geldiğini görmek olasıdır. Asırlar boyunca birlikte yaşanmış olmanın ortaklıklarını hemen anlamak mümkündür.
Boşnak Mutfağı'nda etin ayrı bir yeri vardır. Sabah kahvaltı dahil günün bütün öğünlerinde bolca tüketilen etin yanı sıra sivri biber de Boşnak Mutfağı'nda önemli bir yere sahiptir. Boşnak gastronomisi üzerine çalışmalar yapan değerli dostumuz, aşçıbaşı Emrullah Gümüştaş mutfağın özelliklerini şöyle anlatıyor:
• Dengeli baharat kullanımı ile öne çıkar. Soslu yemekleri de Anadolu'dan farklı değildir. Et, sebze ve sosu ile birlikte pişirilen yemekler, bizim tencere yemeklerimizden başkası değildir.
• Boşnaklar, basit, kendi suyunda pişirilerek yapılan lezzetli yemeklere sahiptirler. Domates, patates, soğan, sarımsak, biber, hıyar, havuç, lahana, mantar, ıspanak, kabak, kuru fasulye, taze fasulye, erik, süt, kırmızıbiber, paparika, krema (paylaka) temel besinleridir.
• Et olarak dana ve kuzu eti kullanılır. Eti başlıca özellik olarak ızgara tüketirler. Bosancki locan (lahana ve ızgara etli), börek ve pida (pide) etli ve peynirli olarak tüketilir. Tabii ki patatesli ve ıspanaklı olanları da vardır. Yerel tatlardan; cevapcici, burek, dolma, sarma, pilaf, goulash, aivar ve Ortadoğu tatlıları kullanılmaktadır.
• Çorbalar: Tarhana (Boşnak tarhanası), pasulj çorba (salamlı fasulye çorbası), kupus çorba (ekşi lahana çorbası), begova çorba (tavuk, sebze ve yumurtalı) Bosna'da masalarda eksik olmayan çorbalardandır.
• Dolmalar: Kabak, biber, patates, soğan, lahana ve karalahana yaprağı veya üzüm yaprağından yapılmaktadır. Tencereye itina ile dizilen dolmaların üzerine, yağlı kağıt örtülüp, sıkıca kapatılan kapakla, tencerede az suyla pişirilir. Dolmada her içine konan gıda kendi orijinal tadını saklaması için, bu yöntemle pişirilerek sunulur. Böylece çok özel ve eşsiz bir tat oluşur.
• Pideyi çok severler. Sadece 'burek' diye anılan pide etlidir. Peynirli yemeklerin başında peynirli kol böreği şeklindeki sirnica gelir. Ispanaklısı ise zeljanica'dır. Patatesli krompirusa ve kabaklısı ise tikvinica diye adlandırılır.
• Tatlıları arasında baklava baş sıradadır. Tufahije dedikleri elma tatlısının üzerine krem şanti ve fındık koyup, servis edilir. Sape (kuru tereyağlı kurabiye) pek ünlüdür.
• Etli yemekler: Cevap (Arapça'dan geçmiş küçük kesilmiş ve soslu et parçaları anlamına gelmektedir. Bugün en çok kullanılan tipi ise, pide arasında köfte şeklindedir), pljeskavica (cevap'a benzer ve hamburger şeklinde), raznjici (şişte değişik et parçaları), jagnjetina (kuzu çevirmesi), teletina ispod saca (sac altında dana eti. Saca Türkçe sacdan gelmektedir. Et ve ekmek iki metal sac arasında pişirilir.) Boşnaski lonac (meşhur Boşnak et yemeği. İrice kesilmiş etlerden yapılır).
• Ekmekler: Kvrgusa (ekmek üzerinde tavuk veya et), kljukusa (ekmek, parçalar halinde doğranıp sarımsaklı yoğurtla yenir), ljevaca (sebzeli ekmek), ustipci s kajmakom (yerel ve tipik peynirli lokma).



ÇİNGENE PİLAVI

Nedim Atilla

Malzeme:
Bir avuç çökelek, tuzlu veya tatlı lor.
küçük domates,
küçük soğan,
yeşil biber,
yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz.

Hazırlanışı:
Kesiği ufalayıp bir tabağa koyun, domatesi, soğanı ve biberi kesiğin üzerine küçük küçük doğrayın, yağınızı ve tuzunuzu malzemenin üzerine gezdirip karıştırın, tazesi yoksa da bir parça ekmek kızartarak afiyetle yiyin.



ÇİNGENE MUTFAĞI

Nedim Atilla

Karagöz'ün Hacivat'ın elbisesini 'Çingene mutfağına' benzetmesi, Çingeneler'in eski zamanlardan beri Anadolu'da yaşadıklarının önemli bir kanıtı. Merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Roman Enformasyon Merkezi de son derece çalışkan olmalarına rağmen aşağılanan bu halkın bir kültürü olduğunu kanıtlamaya çalışıyor yıllardır. 'Çingene' sözcüğünün karşılığı Trakya'da 'Roman,' Van-Ardahan arasındaki bölgede 'Mutrip,' Orta Anadolu'da 'Elekçi,' Erzurum'da 'Poşa,' Adana'da 'Cano'dur. Adları değişse de, Romanlar'ın mutfak kültürü Anadolu'nun zengin mutfağını ciddi şekilde etkilemiştir. Türkiye'nin hemen her yerinde üzerine 'lor, kesik, çökelek' dökülen domatesli biberli salatanın adı 'Çingene Pilavı'dır. Çingene pilavını biz çocukken pazara gelen köylüler ortaklaşa yapardı. Kimde ne varsa ortaya koyar; domatesçi domatesini, soğancı soğanını, zeytinyağcı yağını, ekmekçi ekmeğini getirirdi. Bu malzemeler doğranır, üzerine de peynir veya çökelek konup taze ekmekle yenirdi. Ermeni Mutfağı'nı kaleme alan Takuhi Tovmasyan kitabının girişine 'Bu yemekler ne kadar Ermeni, ne kadar Rum, ne kadar Türk, ne kadar Arnavut, ne kadar Çerkez, ne kadar Patriyot, ne kadar Çingene yemekleri bilmiyorum' demişti. Anadolu'da böyle bir ayrım yapmak kolay değildir. Ama Çingeneler'in ekonomik koşulların dayatmasınının da etkisiyle son derece sağlıklı bir mutfağı vardır. Eti sevmediklerinden değil, bulamadıklarından yemezler genelde... Buna karşın sebzeleri en sık kullanan, yaptıkları her yemeğe saksılarda yetiştirdikleri taze soğanları karıştıranlar yine onlardır.
YAVRU PALAMUT
Anadolu'da kıyı mutfaklarının en güzel balık dolmaları 'Çingene Palamudu' ile yapılır. Boyu uskumru kadar olan yavru palamuda Çingene derler eskiden beri. Yine içine et girmediği için olacak, et yemezlerin çok sevdiği 'Çingene Kebabı' vardır; malzemesi patlıcan, domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, deniz tuzu ve sumak olan... Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir, piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir. Diğer tarafta taze soğan doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır. Anadolu Mutfağı'nın gizli kalmış yüzlerinden biridir Çingene yemekleri. Müthiş sentezin içine karışmıştır.



ARAPSAÇI KAVURMASI

Nedim Atilla

MALZEMELER:
1 bağ arapsaçı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet köy yumurtası
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Arapsaçını haşlayın. Kuru soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Haşlanan arapsaçım kavrulmakta olan soğan ve sarımsağın içine atıp kavurmaya devam edin. Son olarak yumurtayı ekleyin. Yumurtalar piştikten sonra servis edin.



SAGANAKİ

Nedim Atilla

MALZEMELER:
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 dilim beyaz peynir (keçi peyniri daha çok yakışır)
1 dilim kaşar peyniri
Zeytinyağı
Nane, kekik, pul biber, tuz

HAZIRLANIŞI:
Kısa kenarlı yuvarlak güvece, ufak ufak parçaladığınız beyaz peyniri yayarak koyun. Üstüne küçük doğranmış domatesi, biberi, baharatları ilave edin. En üste de rendelediğiniz kaşar peynirini serpin ve folyo kağıdına sararak fırında düşük ısıda pişirin.



İSTİFNO

Nedim Atilla

Önce su kaynatılır. Suya bir miktar tuz ve sirke eklenir. Çok soğuk hatta buzlu suda bekletilen istifnolar suya atılır ve haşlanır. Zeytinyağında seyreltilmiş çok az hardal ve limon suyu eklenerek servis edilir.

Not: Sonbahar ve kış aylarında ot sayısı hızla artar, ilkbaharda da bazı otlar dünyaya ve meraklılarına merhaba der. Yazın bulunan nadir otlardan biri aslında yabani bir pamuk bitkisi olan istifnodur.



PATLICANLI DOMATES DOLMA

Nedim Atilla

MALZEMELER:
Közlenmiş patlıcan
Domates
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Zencefil
Rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:
Domateslerin içini oyun. Patlıcanları közleyip ezin. içerisine sarımsak, peynir, maydanoz, karabiber, zencefil ve domatesin içini koyun. Hazırlanan karışımı, içleri oyulan domateslere doldurun. Isıtarak ve kaşar ekleyerek servis edin.



LEVREK BUĞULAMA

Nedim Atilla

MALZEMELER:
Levrek
Tereyağı
16 adet orta boy mantar
1 adet sivribiber
4 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı krema
Defne yaprağı
Orta boy bir limonun yarısı

HAZIRLANIŞI:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, mantarları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra saplarının uç kısımlarını kesin ve mantarları kurulayın. Biberi halka halka doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçiminde doğrayın. Yarım limonun kabuğunu soyup ince halka dilimler halinde kesin. Orta boy bir tavada tereyağı orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca mantar ve sivribiberi koyun. Sık sık karıştırarak 2 dakika sote edin. Domatesi ve tuzu ilave edip, yine ara sıra karıştırarak 1 dakika pişirin. Şarabı katıp 1 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kremayı ilave edip karıştırın. Cam kaba levrek filetolarını yerleştirin. Üzerine, hazırladığınız domates sosunu dökün. Sosun da üzerine limon dilimlerini ve defne yaprağını yerleştirip sıcak fırına sürün. 20 dakika pişirip fırından çıkarın. Sıcak olarak servis edin.


ML® İstavrit Buğulaması için tıklayın



FIRINDA ARAPSAÇLI BALIK

Nedim Atilla

MALZEMELER:
1 kg beyaz etli balık
3 adet patates
2 adet havuç
1 küçük demet arapsaçı yaprağı
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
5 tane karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Balıkları temizleyip baş ve kuyruklarını ayırdıktan sonra fileto haline getirin. Filetoları yıkayın ve kurulayın. Patates ve havuçları soyup ince dilimler halinde kesin. Tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsak serpip karıştırın. Fırın tepsisine balıkları, havuç ve patatesli karışımı koyun. Kıyılmış arapsaçlarınm yarısını ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağı, sirke ve su ilave edin. Tüm malzemelerin üstünü kalan kıyılmış arapsaçı yaprakları ile örtün. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırına koyup 40 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.



KAŞARLI KALAMAR

Nedim Atilla

Önemli olan kalamarın soslanıp yumuşatılmasıdır. Sosta karbonat, şeker ve soda bulunur. Bunların içinde akşamdan sabaha bekletilir. Kaşarlar kekiğe bulanır ve kalamarın içerisinde doldurulur. Bir miktar zeytinyağı eklenerek ızgarada pişirilir.



AHTAPOT SALATASI

Nedim Atilla

MALZEMELER:
80 gram ahtapot
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam karışık yeşillikler
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış ahtapotu ince ince doğrayın. İçine dereotu, maydanoz, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber ilave ettikten sonra harmanlayın. Servis tabağına aldıktan sonra yeşillikler ile süsleyin ve servis yapın.



SAKIZLI BALIK ÇORBASI

Nedim Atilla

MALZEMELER:
Balık haşlanırken:
1 adet kereviz (yapraklarıyla)
Yarım demek maydanoz
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
5-6 adet tane karabiber
Çorba için:
1.5 kg beyaz etli balık (kırlangıç, yipsos, iskorpit)
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 küçük damla sakızı
1 çay bardağı kavrulmuş fındık unu
Tuz
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Haşlama tepsisine 6 su bardak su koyun, içerisine balık haşlama malzemelerini katın. Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika kaynamaya bırakın. Kaynayan suya ayıklanmış balıklan atın. Tencere kapağı açık olarak, balıklar kılçıklarından ayrılana kadar (yaklaşık 5 dakika) haşlayın. Soğumaya bırakın. Haşlanmış balıkların kılçıklarını ve derilerini ayıklayın. Lop etlerini çukur bir kaba koyun. Balık haşlama suyunu tel süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan posaları atm. Süzülmüş haşlama suyunu, soma kullanmak üzere ayırın. ÇORBANIN HAZIRLANIŞI: 4 bardak balık haşlama suyunu ve sütü çorba tenceresine koyun. Orta ateşte kaynatın. Unu bir bardak haşlama suyu ile karıştırarak bulamaç yapın. Bulamacı bir yandan tel süzgeçten geçirerek kaynayan çorbaya katarken, öte yandan karıştırın. Çorbaya, sakızı, fındık ununu ve tuzu ekleyip ocağın altını kısın. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Çorba kıvamını bulunca, balık etlerini ve kıyılmış dereotunu katın. Bir-iki kez daha karıştırdıktan sonra ocağın altım kapatın. Tereyağını eritip çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.



PABUCAKİ

Nedim Atilla

MALZEMELER:
4 adet orta boy patlıcan
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (biri rendelenmiş)
3 adet yeşil sivribiber
2 adet domates
4 kahve fincanı taze kaşar (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz
250 gram dana kıyma
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları yıkayın. Saplarını kesmeden, boylamasına ortadan iki eşit parçaya bölün. Kesilmiş yüzlerine bol tuz sürün. Tuzlanmış kısım alta gelecek şekilde düz bir zemine kapatarak, acısının çıkması için 30 dakika bekletin. Acısı çıkmış yarı patlıcanların içlerini, yanlarda 5 cm kalacak şekilde boşaltın. Çıkan içleri limonlu ve tuzlu suya atıp bir kenara ayırın. îçi boşaltılmış yarı patlıcanları, iç ve dış yüzeylerine yağ sürüp yağlanmış fırın kabına koyun. Fırın kabını önceden 180 derecede kızdırılmış fırına verin. Patlıcanları fırında kolayca bıçak saplanacak hale gelene kadar, ara sıra yağlayarak pişirin (yaklaşık 20 dakika). Soğumaya bırakın. Kıymayı çukur bir kapta, 1 adet rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, kimyon ve tuz-biber ile karıştırarak iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan bilye büyüklüğünde top köfteler yapın. Tavaya zeytinyağını koyun. Orta ateşte kızdırın ve kızgın yağda top köfteleri kızartın. Kızaranları yağ emici kağıt üzerine alın. Soğanı diş diş doğrayın. Tavada bir kahve fincanı zeytinyağı ile karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun. Daha önceden tuzlu ve limonlu suda beklettiğiniz patlıcan içlerini, sularını sıkarak küçük küçük doğrayın ve çok ince kıyılmış yeşil sivribiberle karıştırın. Bu karışımı kavrulmuş soğanlara katara, tüm malzemeyi bir süre orta ateşte pişirin. En son kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri katın. Karıştırarak, domateslerin saldıkları su çekilir gibi olana kadar pişirmeye devam edin. içi boşaltılmış ve fırında pişirilmiş patlıcanları yağlanmış başka bir fırın kabına yeniden dizin. Patlıcan içleri ile oluşturduğunuz harcı kaşık kaşık bu patlıcanların içine taksim edin. Üzerine, kızartmış olduğumuz köfteleri taksim edin. Bu şekilde içlerini doldurduğunuz patlıcanları, üzerlerini alüminyum kağıt ile kaplayarak, önceden 180 derecede kızdırılmış fırına verin. Yaklaşık 20 dakika sonra alüminyum kağıdı alın ve 10 dakika daha pişirmeyi devam edin. Patlıcanları fırından çıkarmadan, rendelenmiş kaşar, pul biber, kıyılmış maydanoz koyun. Peynirler eriyince kabı fırından alın. Sıcak servis yapın.


ML® Patlıcan Pabucaki için tıklayın




BALKABAĞI ÇORBASI

Nedim Atilla

1300 gram balkabağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 çorba kaşığı krema
2-3 diş karanfil
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber

Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip hemen servis yapın.


ML® Yoğurtlu Balkabağı Çorbası için tıklayın
ML® Fırında Balkabağı Çorbası için tıklayın
ML® Fırında Balkabağı Çorbası Videosu



DOMATES SOSLU GİRİT KABAĞI

Nedim Atilla

Girit kabağı renginden hemen anlaşılır. Nefti yeşil bir rengi vardır. Sarımsak ve sirke ile tatlandırılmış domates sosu, haşlanmış Girit kabaklarının üzerine dökülerek servis edilir.






   
Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Sonraki »



lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

224